Δευτέρα, 14 Μαΐου 2007

Μακαρονάδα με πάπρικα

Υλικά:
½ κιλό σπαγγέτι
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές πάπρικα
½ κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:
Βράζουμε τα μακαρόνια, στραγγίζουμε και τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο.
Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος και την πάπρικα μέχρι να γίνουν ομοιογενές μίγμα. Περιχύνουμε τα μακαρόνια.


Προαιρετικά: Για πιο καυτερή γεύση μπορούμε να προσθέσουμε λίγο πιπέρι καγιέν. Για περισσότερο χρώμα μπορούμε να βράσουμε το σπαγγέτι με λίγο σαφράν (κρόκος). Ταιριάζει πολύ με φέτες καπνιστού χοιρινού και σαλάτα μπρόκολο.


4 σχόλια:

"Δημήτριος ο Ταξιδευτής" είπε...

kai me pastourma!!
apithano itan

nosyparker είπε...

Καλά ρε Μήτσε, όλες τις δοκιμάζεις; Μιαμ, παστουρμάς, πω πω τι μου κάνεις βραδιάτικα!!!!

COOK THE BOOK είπε...

και με φετουλες τηγανητής μελιτζάνας πάει

nosyparker είπε...

Μμμμ τώρα που το είπες, να θυμηθώ να βάλω μια συνταγή με μελιτζάνες και τορτελίνια.