Κυριακή, 20 Μαΐου 2007

Τούρτα παγωτό cappuccino

Υλικά:

Για τη βάση:
2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
180 γρ. λιωμένη μαργαρίνη
1 κουταλάκι κοφτό Nes café
250 γρ. λιωμένη κουβερτούρα

Για το παγωτό:
2 κουτιά γάλα εβαπορέ
1 κουτί Morfat
1 ποτήρι ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
1-3 κουταλάκια Nes café σε σκόνη (ανάλογα πόσο δυνατή γεύση θέλετε)

Για το γκαρνί:
1 κουταλιά της σούπας λικέρ Kalhua
200 γρ. καραμέλες βουτύρου θρυμματισμένες

Εκτέλεση:
1. Φτιάχνουμε πρώτα το παγωτό χτυπώντας όλα τα υλικά στο μίξερ και το αφήνουμε στην κατάψυξη σε μεταλλικό μπολ, μέχρι να «σφίξει» ελαφρά.
2. Στο μεταξύ στην ειδική φόρμα ανακατεύουμε τα μπισκότα (τριμμένα) με τη λιωμένη μαργαρίνη, τον καφέ και τη λιωμένη κουβερτούρα και τα στρώνουμε στον πάτο. Κρατάμε από το μείγμα 2 κούπες γι αργότερα. Τοποθετούμε το σκεύος στο ψυγείο για 30 λεπτά.
3. Ανακατεύουμε καλά το παγωτό, ρίχνουμε το λικέρ και στρώνουμε το μισό μείγμα πάνω από το μείγμα του μπισκότου. Πασπαλίζουμε τις θρυμματισμένες καραμέλες και τις 2 κούπες μείγμα μπισκότου που είχαμε κρατήσει και σπρώχνουμε ελαφρά με τα δάχτυλα, να μπουν στην επιφάνεια του παγωτού. Ψύχουμε για 30 λεπτά αυτή την πρώτη στρώση.
4. Κατόπιν ρίχνουμε το υπόλοιπο παγωτό και καταψύχουμε τουλάχιστον 4-5 ώρες. Όταν είναι έτοιμο μπορούμε να το διακοσμήσουμε με ξύσμα σοκολάτας ή τριμμένους ξηρούς καρπούς της επιλογής μας.


*** Χρειαζόμαστε ειδική φόρμα για τούρτες (από αυτές που ανοίγει το στεφάνι και μένει μόνο η βάση). Αν δεν έχετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια απλή μακρόστενη φόρμα για κέηκ, αλλά θα πρέπει να ξεκινήσετε την διαδικασία ανάποδα (πρώτα το παγωτό και τελευταία η βάση του μπισκότου) και αφού παγώσει καλά, να αναποδογυρίσετε το γλυκό σε μια βάση.



4 σχόλια:

homelessMontresor είπε...

Νιάαααμ!!

kyriayf είπε...

η ιδέα για το γαρνίρισμα, φανταστική....

η παρέμβαση μου στο παγωτό... αντικαθιστώ το 1 εβαπορέ και τη ζάχαρη με ένα ζαχαρούχο...
ή για πιό ελαφρύ
1 ζαχαρούχο, 1/2 κιλό φρέσκο γάλα και φυσικά η μόρφατ!!!

το φτιάχνω, τώρα!!!!

COOK THE BOOK είπε...

μου τρέχουν τα σάλια....αλλά πώς θρυματίζεις τις καραμέλες βουτύρου;

nosyparker είπε...

Tis bazeis sto multi sti grigori taxytita i tis kopanizeis sto goudi.