Κυριακή 14 Ιουνίου 2009
Μιλφέιγ
Υλικά:
220 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κουτιά σαντιγί
2 κουτιά σφωλιατίνια
2 κουτιά γάλα εβαπορέ
1 ποτήρι ζάχαρη
1 βιτάμ
2 βανίλιες
1 κρόκο αυγού
Εκτέλεση:
Λιώνουμε το βιτάμ. Αναμειγνύουμε το αλεύρι και ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και τον κρόκο. Χτυπάμε ελαφρά στο mixer. Σε ένα ορθογώνιο ταψάκι στρώνουμε τα σφωλιατίνια χωρισμένα στη μέση. Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα και συνεχίζουμε σε στρώματα μέχρι να τελειώσουν τα σφωλιατίνια. Χτυπάμε τη σαντιγί, σκεπάζουμε το γλυκό και γαρνίρουμε με τριμμένα μπισκότα και ψιλοκομμένο αμύγδαλο.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
7 σχόλια:
Έχω κάτι χρόνια να το φτιάξω αυτό το γλυκό.Θα το βάλω στο πρόγραμμα.
Αλήθεια αυτή είναι η αυθεντική κρέμα ζαχαροπλαστικής;
Δεν ξέρω. Τη συνταγή μου την έχει δώσει η θεία μου.
προτιμώ να το τρώω από να το φτιάχνω....
φιλάκια....
Υπάρχει και άλλη εκδοχή της κρέμας με κρέμα στιγμής (άνθος αραβοσίτου), garni και φρέσκο γάλα...
ψάχνω την ξαδέρφη μου, να μου πει τις αναλογίες... να σας τις πω!!!
είναι... σίγουρα απολαυστικό...
:)))
Το γλυκό αυτό το έφτιαχνα παλιά όπως λες και εσύ με σφολιατίνια και κρέμα με άνθος αραβοσίτου βανίλια στιγμής + γάλα όπως λέει το κουτί. Αργότερα άρχισα να το φτι΄χνω με σφολιάτα εμπορίου που την έψηνα στο φούρνο και κρέμα ζαχαροπλαστικής την παρακάτω
Κρέμα ζαχαροπλαστικής
5 κ.σ.κορν φλάουρ
1/2 κούπα ζάχαρη
4 κροκάδια
2 κούπες γάλα
λίγη βανίλια
2 κουταλιές βούτυρο
Ζεσταίνεις τα 3/4 του γάλακτος με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Στο 1/4 ανακατεύεις το κορν φλάου σε κρύο γάλα να διαλυθεί καλά. Ρίχνεις το κορν φλάου στο γάλα και ανακατεύεις σε χαμηλή φωτιά ζωηρά μέχρι να πήξει.
Χτυπας ελαφρά τα κροκάδια , ρίχνεις μέσα λίγη από τη ζεστή κρέμα, ανακατεύεις καλά κι τα αδειάζεις στην υπόλοιπη κρέμα. Ανακατεύοντας συνεχώς, σιγοβράστε την κρέμα 3'-4' ακόμη. Στο τέλος το βούτυρο. Αν βγει σφιχτό προσθέτεις γάλα.
Λία, ευχαριστούμε για την παραλλαγή :-)
@Λία
ναι...αυτή είναι η αυθεντική κρέμα ζαχαροπλαστικής και σίγουρα υπερβαίνει κατά πολύ στη γεύση με μια τέτοια κρέμα και κανονικό φύλλο σφολιάτας....
Δημοσίευση σχολίου