Μία συνταγή απλή και νόστιμη από την παγωμένη Φινλανδία.
ΥΛΙΚΑ
½ κιλό φρέσκο σολομό.
½ κιλό ζυμαρικά
½ ποτήρι κρέμα γάλακτος.
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας. (προαιρετικά)
½ ποτήρι ελαιόλαδο.
½ ποτήρι VODKA.
αλάτι , πιπέρι.
ψιλοκομμένο μαϊντανό.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια τον σολομό και τον τηγανίζουμε στο λάδι, σε χαμηλή φωτιά, σε βαθύ τηγάνι, μέχρι να ροδίσει από παντού.
Χύνουμε το λάδι και αφήνουμε τον σολομό στο ίδιο τηγάνι, ανεβάζουμε την φωτιά και ρίχνουμε την VODKA, με προσοχή και στην συνέχεια τον πελτέ αραιωμένο στην κρέμα γάλακτος.
Αφήνουμε να πάρει βράση, και κατεβάζουμε από την φωτιά.
Σε ένα μεγάλο σκεύος σερβιρίσματος, βάζουμε τα βρασμένα ζυμαρικά και τα περιχύνουμε με τον σολομό.
Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και μπόλικο χοντροτριμμένο πιπέρι.
Καλή όρεξη και συνοδέψτε αυτό το απλό αλλά πεντανόστιμο πιάτο, με μπύρα και φρυγανισμένο σκορδόψωμο.
½ κιλό φρέσκο σολομό.
½ κιλό ζυμαρικά
½ ποτήρι κρέμα γάλακτος.
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας. (προαιρετικά)
½ ποτήρι ελαιόλαδο.
½ ποτήρι VODKA.
αλάτι , πιπέρι.
ψιλοκομμένο μαϊντανό.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια τον σολομό και τον τηγανίζουμε στο λάδι, σε χαμηλή φωτιά, σε βαθύ τηγάνι, μέχρι να ροδίσει από παντού.
Χύνουμε το λάδι και αφήνουμε τον σολομό στο ίδιο τηγάνι, ανεβάζουμε την φωτιά και ρίχνουμε την VODKA, με προσοχή και στην συνέχεια τον πελτέ αραιωμένο στην κρέμα γάλακτος.
Αφήνουμε να πάρει βράση, και κατεβάζουμε από την φωτιά.
Σε ένα μεγάλο σκεύος σερβιρίσματος, βάζουμε τα βρασμένα ζυμαρικά και τα περιχύνουμε με τον σολομό.
Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και μπόλικο χοντροτριμμένο πιπέρι.
Καλή όρεξη και συνοδέψτε αυτό το απλό αλλά πεντανόστιμο πιάτο, με μπύρα και φρυγανισμένο σκορδόψωμο.
2 σχόλια:
Μμμ θα το δοκιμάσω εντός της εβδομάδας. Εγώ βέβαια θα το σερβίριζα με κόκκινο κρασί αντί για μπύρα. Όμως για να το λες εσύ...
Τελικά δεν το έφτιαξα με τορτελίνια αλλά με φιογκάκια ανάμικτα (με σκόνη σολωμού και μελάνη σουπιάς) και ήταν πεντανόστιμο. Και είχες δίκιο, Δημήτρη, ταιριάζει τέλεια με μπύρα!!!
Δημοσίευση σχολίου