Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

Γερμανική Μηλόπιτα


Υλικά:

Για τη ζύμη:

150 γρ. αλεύρι
100 γρ. ζάχαρη
125 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
1 αυγό
1 πρέζα αλάτι

Για την επίστρωση:

250 γρ. γιαούρτι σακούλας
100 γρ. ζάχαρη
τριμμένη φλούδα ενός λεμονιού
2 ασπράδια αυγού
¼ λίτρου ανθόγαλα (ή κρέμα γάλακτος)
2 μεγάλα μήλα
2 κοταλιές σούπας τριμμένο παξιμάδι

Εκτέλεση:

Βάζετε στο μίξερ τα υλικά με τη σειρά που είναι γραμμένα και ανακατεύετε το μείγμα στην αρχή στη μικρή ταχύτητα. Έπειτα, για 2 λεπτά στη μεγάλη ταχύτητα. Εάν τυχόν η ζύμη θρυμματίζεται, ζυμώστε την λίγο με τα χέρια.

Απλώστε τη ζύμη σ’ ένα ταψάκι( κατά προτίμηση στρόγγυλο) και σηκώστε τις άκρες της ζύμης περιμετρικά του ταψιού (περίπου 3 εκ. ύψος). Το ταψί δεν πρέπει να είναι αλειμμένο. Τρυπήστε τη ζύμη πολλές φορές με ένα πιρούνι και πασπαλίστε επάνω το τριμμένο παξιμάδι. Καθαρίστε και κόψτε τα μήλα σε μικρές λεπτές φέτες (δεν χρειάζεται να τα βράσετε, όπως γίνεται σε άλλες μηλόπιτες) και απλώστε τα στην επιφάνεια της ζύμης. Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και σταφίδες, τις οποίες θα στραγγίξετε πρώτα με βραστό νερό.

Χτυπήστε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Ξεχωριστά χτυπήστε καλά το αφρόγαλα.Έπειτα ανακατέψτε και χτυπήστε καλά το γιαούρτι με τη ζάχαρη. Προσθέστε σ’ αυτό τριμμένη φλούδα λεμονιού. Στο τέλος προσθέστε τη μαρέγκα και το αφρόγαλα. Περιχύστε το μείγμα πάνω στα μήλα και φουρνίστε το στους 160-180 βαθμούς για 80-90’ ή στους 140-160 βαθμούς εάν έχετε φούρνο με θερμό αέρα. Καλό είναι να αφήσετε τη μηλόπιτα μετά το ψήσιμο για 30’ περίπου σε κλειστό φούρνο να κρυώσει.

3 σχόλια:

ptwsh είπε...

Μπορεί να μη δοκίμασα αλλά θα σχολιάσω!

Εύγε κορίτσια! Νοsyparker, καλώς σου ήρθα.. Homelessmontresor εσένα κοπέλα πρέπει να σε βάλουμε σε πληστηριασμό θα χτυπήσεις τζακ ποτ ! Ποιος δε θα θέλει να σε πάρει;

nosyparker είπε...

ptwsh, καλώς ήρθες και σ' ευχαριστώ :-)

homelessMontresor είπε...

Πτώση καλώς ήρθες και από δω! Μα καλή μου γιατί νομίζεις οτι αργώ να παντρευτώ? Περιμένω να ακούσω την καλύτερη προσφορά! (Καλά αμα με άκουγε κανείς θα νόμιζε οτι με πήραν τα χρόνια!):-)