Σάββατο, 14 Μαρτίου 2009

Πάστα φλώρα


Υλικά: (για ένα μικρό ταψάκι)

1 φλιτζάνι τσαγιού βιτάμ (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 αυγό + 1 κρόκος
2 κουταλιές σούπας γάλα
4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 φλιτζάνι μαρμελάδα της αρεσκείας σας

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε το βιτάμ με το αλεύρι στο χέρι, προσθέτουμε το αυγό, έπειτα το γάλα και στο τέλος τη ζάχαρη και ζυμώνουμε μέχρι να μην κολάει το ζυμάρι. Το σκεπάζουμε με μια πετσέτα κουζίνας και το αφήνουμε μισή ώρα τουλάχιστον. Στη συνέχεια, χωρίζουμε τα 3/4 από τυ ζύμη και την απλώνουμε σ' ένα ταψάκι που έχουμε λαδώσει κι αλευρώσει καλά και στα τοιχώματα. Απλώνουμε τη μαρμελάδα και με τη ζύμη που κρατήσαμε πλάθουμε λεπτά μακρόστενα μπαστουνάκια για να στολίσουμε την πάστα φλώρα. Ψήνουμε 35 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.

* Νηστήσιμη παραλλαγή

1 βιτάμ
1/3 της κούπας ζάχαρη
χυμός από 1 πορτοκάλι
ξύσμα πορτοκαλιού
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
1 βανίλια
1 φακελάκι baking powder
3 κούπες αλεύρι
μαρμελάδα

2 σχόλια:

Leigh-Cheri είπε...

Α ρε nosy! Άμα σε πιάσω!
Κάθε φορά που μπαίνω μου ανοίγεις την όρεξη κι εδώ δεν έχω και τα κατάλληλα μέσα να δοκιμάσω τσι συνταγές σου...

Ανώνυμος είπε...

MOLIS DOKIMASA TI SINTAGI...DEN EXW LOGIA!!IPEROXI!!!KA8WS EPISIS KAI SXETIKA EYKOLI PAROLOU POU EIMAI KAI NEA MAGEIRISSA!!BRAVO NOSY!!SYNEXISE ETSI!!