Δευτέρα, 2 Μαρτίου 2009

Κέηκ κανέλα-σοκολάτα



Υλικά:


250 γρ. βιτάμ

250 γρ. ζάχαρη

250 γρ. αλεύρι

125 γρ. κόκκινο κρασί

100 γρ. τριμμένη κουβερτούρα

4 αυγά

1 βανίλια

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1 κουταλάκι του γλυκού κακάο

1 φακελάκι baking powder


Εκτέλεση:


Χτυπάμε πρώτα το βιτάμ με τη ζάχαρη. Έπειτα προσθέτουμε τους κρόκους, τη βανίλια, την κανέλα, το κακό και το αλεύρι με το baking powder. Χτυπάμε καλά να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε το κρασί και τη σοκολάτα και στο τέλος τα ασπράδια (αφού πρώτα τα έχουμε χτυπήσει χωριστά). Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά κι έπειτα κλείνουμε το φούρνο και αφήνουμε 10 λεπτά ακόμα. Προαιρετικά, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.


* Αν θέλετε ακόμα πιο έντονη τη γεύση της κανέλας, την επόμενη φορά που θα το φτιάξετε, προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα ακόμα.




Δεν υπάρχουν σχόλια: