Τρίτη, 10 Μαρτίου 2009

Σουτζουκάκια Σμυρνέικα


Υλικά:

500 γρ κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι
2-3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
1-2 σκελίδες σκόρδο
1 αυγό
1 σφηνάκι ούζο
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
δυόσμο
ρίγανη
ginger
κόλιανδρο
αλατοπίπερο

Για τη σάλτσα:
1 κονσέρβα συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας ή ψιλοκομμένο ντοματάκι
ελαιόλαδο
1 πρέζα ζάχαρη
αλατοπίπερο

Εκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί. Το ψωμί το βρέχουμε και το στραγγίζουμε καλά πριν το προσθέσουμε τριμμένο στο μίγμα. Πλάθουμε τα σουτζουκάκια και τα αφήνουμε σκεπασμένα στο ψυγείο να σφίξουν. Αν μπορείτε αφήστε το όλο το βράδυ και μαγειρέψτε τα το πρωί. Σ' ένα μπωλ αναμιγνύουμε τη ντομάτα με το λάδι, μια πρέζα ζάχαρη κι αλατοπίπερο. Αν σας φανεί λίγη η σάλτσα, προσθέστε λίγο νερό. Βάζουμε τα σουτζουκάκια σ' ένα πυρίμαχο σκεύος και τα σκεπάζουμε με τη σάλτσα. Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς Κελσίου για 1-1:30 ώρα, γυρνώντας τα σουτζουκάκια να ψηθούν παντού. Σερβίρετέ τα με ρύζι.

2 σχόλια:

cook είπε...

μμμ...αυτή ειναι μια ...πειραγμενη συνταγη γιατι σουτζουκακια με τζίντζερ πρωτη φορά ακουω :)

Leigh-Cheri είπε...

Δε μου λες! Αν βάλουμε καναδυό σφηνάκια ούζο παραπάνω, λες να δούμε τον κόσμο αλλιώς;-)

Μπράβο nosy μου! Αυτό είναι φαγητό! Τι να μας πούνε οι σαρδέλες;