Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2009

SUSHI

Κυριακή μεσημέρι στου Ο έρωτας περνάει από το στομάχι.
Χίλια ευχαριστώ στην Άσκα για τις συνταγές.

Sushi


Υλικά:

φύλλα από φύκια
ρύζι
αγγούρι
καρότο
τόνος
μαγιονέζα
αυγό

Εκτέλεση:

Βράστε το ρύζι χωρίς λάδι και αφήστε να τραβήξει καλά το νερό (ας λαπαδιάσει). Σ' ένα τηγάνι, ρίξτε 1-2 αυγά (χωρίς να τα χτυπήστε πολύ, απλά ανακατέψτε), μέχρι να γίνουν σαν ομελέτα. Μόλις κρυώσει τυλίξτε σφιχτά το σε ρολό χρησιμοποιώντας το ειδικό εργαλείο από μπαμπού. Κόψτε σε λεπτές μακρόστενες λωρίδες αγγούρι και καρότο κι αναμείξτε τον τόνο με λίγη μαγιονέζα.



Στρώστε στον πάγκο το μπαμπού κι από πάνω βάλτε ένα φύλλο από φύκια. Απλώστε καλά το ρύζι απ' άκρη σ' άκρη. Αν κολλάει βρέξτε τα δάχτυλά σας με λίγο νερό. Τοποθετήστε κατά μήκος όλα τα υλικά και τυλίξτε σφιχτά με το μπαμπού. Βρέξτε λίγο την άκρη του φύλου με νερό για να κολήσει. Κόψτε σε ροδέλες, βρέχοντας κάθε φορά το μαχαίρι για να γλιστράει.

* Συνοδέψτε με wasabi ή soya sauce.



Noodles Salad


Υλικά:

noodles
αγγούρι
καρότο
φύτρες μπαμπού
ζαμπόν
σησαμέλαιο
σάλτσα σόγιας
ζάχαρη
ξύδι

Εκτέλεση:

Βουτάμε τα noodles για 3 λεπτά σε βραστό νερό και τα στραγγίζουμε. Τρίβουμε αγγούρι, καρότο και ψιλοκόβουμε το ζαμπόν. Τα προσθέτουμε στα noodles μαζί με τις φύτρες μπαμπού. Διαλύουμε λίγη ζάχαρη σε σάλτσα σόγιας και την ανακατεύουμε με λίγο ξύδι. Περιχύνουμε τα noodles, ανακατεύουμε πολύ καλά κι είναι έτοιμα.


Χοιρινό με ginger (buta no syoga yaki)



Υλικά:

500 γρ. χοιρινό
1 μεγάλο κρεμμύδι
soya sauce
ginger (πιπερόριζα)
1 κουταλάκι ζάχαρη
λευκό κρασί
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Κόβουμε το χοιρινό και το κρεμμύδι σε λεπτές μακρόστενες λωρίδες. Τα σωτάρουμε ελαφρά σε λίγο ελαιόλαδο και τα σβήνουμε με το κρασί. Διαλύουμε τη ζάχαρη σε λίγη σάλτσα σόγιας και την προσθέτουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε τριμμένη πιπερόριζα (αν δεν έχετε, βάλτε ginger σε σκόνη) και λίγο νερό και αφήνουμε να βράσουν.

* Το ίδιο πιάτο μπορεί να γίνει και με κοτόπουλο.


Kabu no ankake



Υλικά:

1 ρεπάνι
κιμάς
φρέσκα κρεμμυδάκια
σάλτσα σόγιας
ζάχαρη
corn flour
αποξηραμένη παλαμίδα σε σκόνη (dashi)

Εκτέλεση:

Κόψτε το ρεπάνι σε μεγάλα κομμάτια και βράστε το καλά προσθέτοντας το dashi. Σ' ένα άλλο σκεύος σωτάρετε τον κιμά και τα κρεμμυδάκια χοντροκομμένα κι έπειτα προσθέστε τη σόγια με τη ζάχαρη και λίγο νερό. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέστε λίγο corn flour για να δέσει η σάλτσα.

11 σχόλια:

Tertuliano Máximo Afonso είπε...

Μιαμ, μιαμ!.. Δοκίμασα και σχολιάζω! Ήταν υπέροχα, όλα. Τοπ το χοιρινό, τα νουντλς αγαπημένη γεύση, το σούσι, πρώτη φορά δοκίμασα, ήταν αρκετά γευστικό και ιδιαίτερα ελαφρύ και η σαλάτα με τα κρεμμυδάκια, τον κιμά αλλά και την σκόνη παλαμίδας να ισορροπούν την ουδέτερη γεύση του ρεπανιού ήταν υπέροχη.

Άσκα, Κώστα σας ευχαριστούμε!

Erwtas Stomaxhs είπε...

Τέλεια τα έγραψες ρε 'συ!
Ούτε η Βέφα να ήσουνα!
Ευχαριστούμε και 'μεις για την τιμή που μας κάνατε!
Την άλλη φορά σε 'σας, κοίτα να βρεις καμιά καλή πιτσαρία στα μέρη σου που να κάνει ντιλίβερι.
Και το τιραμισού όπως είπαμε έτσι;
Με μπισκότα βουτηγμένα στον εσπρέσο, μασκαρπόνε, αμαρέτο και βανίλιες.
Άντε μπράβο :ΡΡΡ

cook είπε...

το σουσι δεν εχει αυγο,μα ουτε μαγιονεζα..αντι αυτου βαζουν wasabi,μια σως ιδιαιτερη,δε νοειται σουσι χωρις αυτη...

nosyparker είπε...

Το σούσι μπορεί να έχει ό,τι θέλεις μέσα. Τάδε έφη Άσκα, που είναι Γιαπωνέζα. Το wasabi ή η soya sauce είναι προαιρετικά.

Erwtas Stomaxhs είπε...

Αγαπητή cook το wasabi δεν ταιριάζει με όλα τα είδη sushi. Τα είδη sushi μπορεί να είναι δεκάδες ή και εκατοντάδες. Το wasabi το βάζεις σε ένα πιατάκι και όποιος τολμάει βουτάει, πολλοί δεν βουτάνε καν ακόμα και αν ταιριάζει με το συγκεκριμένο sushi...

Leigh-Cheri είπε...

Χαχαχα!
Τώρα μου θυμίσατε τα "Υπέροχα Πλάσματα" στην TV που το Μιτσάκι πήρε κι έφαγε το wasabi με το κουταλάκι και πήρε φωτιά και δεν μπορούσε να την σβήσει ούτε με όλο το νερό από την σαμπανιέρα!!!;-)

Περί ορέξεως...Καλή όρεξη!

MaryAthenes είπε...

Τι φεστιβαλ ! Πολυ μ'αρεσουν αυτα ολα !
Χρονια πολλα για αυριο !

cook είπε...

εγω ειχα ακουσει απο μια γιαπωνεζα που το εκανε οτι το wasabi ειναι απαραιτητο!...παντως η μαγιονεζα ..δεν ειναι συστατικο της ιαπωνικης κουζινας...και το σουσι ειναι κλασσικα γιαπωνεζικο...

nahames nakanamoko είπε...

- Kohiro ana nauzimu muatsou...!
- Διάβολε...τι είναι αυτό;
- Ψάρι μαγειρεμένο μέσα σε ντοματόζουμο Kabamaru...

Gloriana είπε...

Να ρωτήσω κάτι? Τα υλικά, φύκια κλπ. από που τα αγοράζουμε?
ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ?

nosyparker είπε...

Gloriana, από τον ΚΟΣΜΑ στο κέντρο. Ο Βασιλόπουλος δεν ξέρω αν έχει.