Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Χοιρινό με μέλι και πορτοκάλι


Υλικά:

1 κιλό χοιρινό (χωρίς λίπος)
6 μικρά κρεμμύδια (ολόκληρα)
χυμό από 2 πορτοκάλια
χυμό από 2 λεμόνια
1/2 ποτήρι κονιάκ
1-2 κουταλάκια μέλι
2-3 σκελίδες σκόρδο
ελαιόλαδο
1 ξυλάκι κανέλα
6-8 γαρύφαλλα
μπαχάρι
αλατοπίπερο

Εκτέλεση:

Σωτάρουμε τα κρεμμύδια και το χοιρινό στο λάδι. Σβήνουμε με το κονιάκ, προσθέτουμε το χυμό από τα πορτοκάλια και τόσο νερό όσο να σκεπαστεί το κρέας. Ρίχνουμε το σκόρδο και όλα τα μπαχαρικά και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, παίρνουμε λίγο ζωμό, τον αναμειγνύουμε με το χυμό λεμονιού και το μέλι. και το ξαναπροσθέτουμε στην κατσαρόλα. Στον ίδιο ζωμό μπορούμε να βράσουμε και ρύζι για το σερβίρισμα. Δοκιμάστε καστανό ρύζι. Αν θέλετε να κάνετε τη σάλτσα να πήξει, βγάλτε το κρέας από την κατσαρόλα και προσθέστε στο ζωμό λίγο corn flour. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να δέσει η σάλτσα.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

το ποτηρι που μετρας το κονιακ τι ποτηρι ειναι?

nosyparker είπε...

Απ' αυτά τα χαμηλά για το ουίσκυ.

Ανώνυμος είπε...

Το έφτιαξα και έγινε πολύ καλό!Μπράβο για την συνταγή!