Πέμπτη 17 Μαΐου 2007

Σοκολατάκια Bitter με Ρούμι

Υλικά:
500 γρ.κρέμα γάλακτος
100 γρ.σιρόπι γλυκόζης
1 κιλό σοκολάτα κουβερτούρα υγείας
200 γρ.καραμελωμένα φουντούκια, χοντροκομμένα
100 γρ. βούτυρο Ολλανδίας μαλακό
Λίγο ρούμι
Καβουρδισμένα φουντούκια
Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:
1. Σε ένα κατσαρόλι βάζετε την κρέμα γάλακτος, διαλύετε μέσα το σιρόπι γλυκόζης και τα βράζετε σε χαμηλή φωτιά.
2. Προσθέτετε την κουβερτούρα μέχρι να λιώσει. Αρωματίζετε με λίγο ρούμι και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει.
3. Μεταφέρετε το μίγμα στο μίξερ και το χτυπάτε μαζί με τα καραμελωμένα φουντούκια και το φρέσκο βούτυρο.
4. Βάζετε το μίγμα σε κορνέ με μικρό στόμιο και ρίχνετε μικρές ποσότητες πάνω σε λαδόκολλα.
5. Τοποθετήστε ένα καβουρδισμένο φουντούκι και από πάνω λίγο ακόμα από το μίγμα. 'Όταν κρυώσουν εντελώς και σφίξουν, τα πλάθετε σε μπαλάκια και τα κυλάτε σε κακάο.


3 σχόλια:

Despina είπε...

ΜΜΜμμμ. ένα κιλό κουβερτούρα;;;
Το μισό θα το φάω μέχρι να τα φτιάξω.

Υπέροχη συνταγή!

brexians είπε...

nosy lew na ftiaxv thn misi giati olokliri to vlepw hlomo!!
kisses darling!!!

Ανώνυμος είπε...

βουτυρο ολλανδιας που μπορω να βρω ρε παιδια?