Υλικά:
6-7 μελιτζάνες μακρόστενες
½ κιλό κεφαλογραβιέρα
300 γρ. μπέικον
1 μπουκάλι κέτσαπ
λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
1. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε μακρόστενες φέτες τις μελιτζάνες.
2. Τις μουσκεύουμε σε νερό με ξύδι για να ξεπικρίσουν, τις αλατίζουμε καλά και αφήνουμε να στραγγίσουν. Έπειτα τις ξεπλένουμε και τις αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε μια πετσέτα κουζίνας.
3. Τις αλείφουμε με ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές και τις βάζουμε στο γκριλ για 3-4 λεπτά στην κάθε πλευρά.
4. Κόβουμε το τυρί σε ράβδους όσο ένα μικρό δάκτυλο.
5. Παίρνουμε μια μακρόστενη φέτα μελιτζάνα, τοποθετούμε στην άκρη της μια ράβδο τυριού, διπλώνουμε σε ρολό με μια φέτα μπέικον και το στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα.
6. Βάζουμε τα ρολά σε σειρές μέσα σε πυρίμαχο σκεύος.
7. Αραιώνουμε την κέτσαπ με λίγο νερό και περιχύνουμε τα ρολά. Τα ψήνουμε για 20 λεπτά
στους 200° C.
Είναι πολύ καλός μεζές για μπύρα αλλά και ούζο.
4 σχόλια:
Μόλις έφαγα,αλλά ακόμη και με το στομαχι γεμάτο είναι...γαργαλιστικό και απόλυτα καλοκαιρινό...ιδιαίτερα αν του βάλεις κι ένα κλωναράκι φρέσκο βασιλικό :)
Καλό απόγευμα!
Γρήγορη και εύκολη καλοκαιρινή και όχι μόνο συνταγή!!
MOLIS TA TELEIWSA ALLA ANTI GIA KETSAP EVALA FRESKIA STIMENH ME TO XERI NTOMATA MIA DIALIMENI SKELIDA SKORDOKAI OTAN TA EVGALA APO TON FOURNO TA PASPALISA ME MAINTANO KAI DYOSMO PSILOKOMENO!
Ναι, σαφώς με φρέσκια ντομάτα θα είναι καλύτερα, αλλά εμένα τη συνταγή με κέτσαπ που την έδωσαν κι ήταν πολύ νόστιμη :-)
Δημοσίευση σχολίου