Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

Σαρδέλες λαδορίγανη


Υλικά: (για 3-4 άτομα)

1 κιλό σαρδέλες
1 κρεμμύδι
μαϊντανός
ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
ρίγανη

Εκτέλεση:

Απλώστε τις σαρδέλες σ' ένα ταψάκι έτσι ώστε να μη σκεπάζει η μία την άλλη. Περιχύστε με λίγο ελαιόλαδο και προσθέστε ελάχιστο νερό. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το μαϊντανό και ρίξτε τα πάνω απ' τις σαρδέλες. Ψήστε σε μέτριο φούρνο τις χωρίς να τις γυρίσετε, μέχρι να πιουν το νερό τους και ν' αρχίσουν να ροδίζουν. Όταν τις σερβίρετε προσθέστε τη ρίγανη.

4 σχόλια:

Peter M είπε...

Nosy, poli oraio guema, notismo kai eufkolo!

nosyparker είπε...

Συνοδέψτε με ούζο ή τσίπουρο. :-)

Ανώνυμος είπε...

Τέλειες και εύκολες. Thanks! Εμείς τις φάγαμε ξυδάτες, είναι απλά μια μικρή παραλλαγή, και τους πάει απίστευτα το ξύδι, να τις δοκιμάσετε!

Leigh-Cheri είπε...

Εεε...nosy μου εγώ θα προτιμήσω το κέηκ κανέλα-σοκολάτα. Έχω πρόβλημα με τα ψάρια:-)