Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2006

Σπιτική βασιλόπιτα

Συνταγή της θείας μου της Λένας

Υλικά:500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1μισυ φλιτζάνι βούτυρο φρέσκο
2 φλιτζάνια ζάχαρη
8 αυγά
4 κουταλιές της σούπας ουίσκι ή κονιάκ
500 γρ. βανίλια ( το γνωστό υποβρύχιο ) για το γλάσο

Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα υλικά στο μίξερ και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου. Η δόση είναι για ταψί διαμέτρου περίπου 30 εκατοστών.

Για το γλάσο:
Βάζουμε τη βανίλια σε βαθύ και φαρδύ τηγάνι και τη ζεσταίνουμε προσθέτοντας μερικές κουταλιές νερό για να αραιώσει, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει ρευστή. Περιχύνουμε αμέσως τη βασιλόπιτα (αφού θα έχει κρυώσει) με το γλάσο όσο είναι ακόμα μέσα στο ταψί.



2 σχόλια:

Simos είπε...

τέλεια ιδέα! ωστόσο με τις "δυνατότητές" μου ως chef μπορώ να σε ανταγωνιστώ ανοίγοντας έναν blog με θέμα... "μάθετε να παραγγέλνετε!"

Βάζω το κεφάλι κάτω και διαβάζω..για να μαθαίνω!

nahames nakanamoko είπε...

nostimotato!!!!!