Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2006

Εξοχικό σε ατομικά πουγκάκια

Τη συνταγή μου έστειλε η φίλη μου η Αγγελική.

Υλικά: (ανά μερίδα)
1 μέτρια πατάτα
1/2 μέτριο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 μικρό καρότο
1/2 πιπεριά (χρησιμοποιούμε και πράσινες και κόκκινες)
1 κουταλιά κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα τριμμένη
60-80 gr. φέτα
90-120 gr. αρνάκι (όχι παχύ)
1 κουταλάκι λάδι (ανάλογα με το πόσο παχύ είναι το κρέας)
Ρίγανη
Αλάτι (ανάλογα με τα τυριά)
Μπόλικο κόκκινο γλυκό (ή και καυτερό) πιπέρι
Λαδόκολλες


Εκτέλεση:
Κόβουμε το αρνάκι σε λωρίδες περίπου 5x2 cm και πάχους 8 mm, τα κρεμμύδια σε λεπτά μισοφέγγαρα, τα υπόλοιπα υλικά σε κυβάκια με ακμή περίπου 1.5-2 cm. Ανακατεύουμε τα υλικά και χωρίζουμε σε μερίδες.
Βάζουμε την κάθε μερίδα σε λαδόκολλα και την κλείνουμε καλά στρίβοντας μαζί τις άκρες επάνω (σαν πουγκί) και τις βάζουμε σε ταψί με λίγο ζεστό νερό.
Ψήνουμε στους 250 βαθμούς για 45-50 λεπτά (αναλόγως του πόσο καίει ο φούρνος).
Τοποθετούμε κάθε πουγκάκι σε βαθύ πιάτο (μια και έχει σχηματιστεί υπέροχο ζουμάκι) και κόβουμε με ψαλίδι το επάνω μέρος της λαδόκολλας. Με 5-10 λεπτά παραπάνω ψήσιμο απορροφάται το ζουμί και ροδίζει το τυρί.
Αυτό το φαγητό εκτός από τη νοστιμιά του έχει το πλεονέκτημα ότι μπορεί να περιμένει λίγο στο ψυγείο (όχι πολλές ώρες λόγω πατάτας) και να μπει στο φούρνο 1 ώρα πριν σερβίρουμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια: