Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2006

Ταμπουλέ (Λιβανέζικη σαλάτα)

Υλικά:
125 γρ. πλιγούρι
ψιλοκομμένη ντομάτα
φύλλα δυόσμου ή μέντας ψιλοκομμένα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
4 κουταλιές χυμό λεμονιού
3 κουταλιές λάδι
½ κουταλάκι νοστιμιά Maggie
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Βάζουμε το πλιγούρι σε ζεστό νερό για 45’ να φουσκώσει. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά σ’ ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά. Η σαλάτα μας είναι έτοιμη. Πολύ ελαφριά, ότι πρέπει για το καλοκαίρι.

Η συμβουλή του brexians:
Για να πετυχει αυτη η σαλατα ο φιλος μου ο Hashan, (Λιβανεζος), ελεγε:
1. κοβουμε την ντοματα στη μεση και βγαζουμε τα ζουμια της!
2. ψιλοκοβουμε δυο ματσακια μαϊντανο και λιγο δυοσμο!
3. βαζουμε μαζι με το λαδι και μισο κουταλακι ταχινι!
4. για καθε κουπα Tabouli μια κουταλιτσα πλιγουρι!


Δεν υπάρχουν σχόλια: