Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2006

Τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Υλικά:
300 γρ. φέτα σκληρή τριμμένη
400 γρ. κίτρινα τυριά τριμμένα (γκούντα, ρεγκάτο, κασέρι, γραβιέρα)
200 γρ. βούτυρο
5 αυγά
500 γρ. γιαούρτι
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουταλάκι baking powder
5 κουταλιές σούπας φρυγανιά τριμμένη
5 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Λιώνουμε το βούτυρο.
3. Σ' ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το baking powder, το γιαούρτι, τα τυριά, τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια.
4. Λαδώνουμε ένα στρόγγυλο ταψί και ρίχνουμε τη μισή φρυγανιά.
5. Στη συνέχεια αδειάζουμε το μίγμα και ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη φρυγανιά.
6. Ψήνουμε την τυρόπιτα για 50-55 λεπτά περίπου. Μόλις βγει από το φούρνο και καθώς είναι ζεστή ακόμα ρίχνουμε το πιπέρι και τον μαϊντανό.

Σημείωση:
Την πίτα τη δοκίμασα από το φίλο μου τον Δημήτρη, ο οποίος της βρήκε σε βιβλίο συνταγών από τη Ρένα της Φτελιάς.


1 σχόλιο:

xsclean είπε...

Έψαχνα για συνταγή για τυροπιτα ..... ευχαριστώ!!!