Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2006

Αρνάκι Μαυρούτσας

Συνταγή της Τζένης

Υλικά:
Αρνί σε μερίδες
Ρύζι
Φρέσκα κρεμμυδάκια
Άνηθο
Σέλινο
Αλατοπίπερο
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
1. Τσιγαρίζουμε τα κομμάτια του αρνιού καλά και το βγάζουμε από την κατσαρόλα.
2. Τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και το σέλινο μέχρι να μαραθούν τελείως.
3. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για λίγο, έπειτα ρίχνουμε νερό και αφήνουμε να πάρει βράση. Αλατοπιπερώνουμε.
4. Σε μια γάστρα βάζουμε τα κομμάτια του αρνιού διάσπαρτα και ρίχνουμε γύρω το ρύζι (να είναι ακόμα με αρκετό νερό) έτσι ώστε να τυλίγει καλά το αρνί.
5. Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο μέχρι να πιει το ζουμί του το ρύζι. Στο τέλος βγάζουμε το καπάκι της γάστρας για λίγο μέχρι να ροδίσει το αρνί.

Σημείωση:
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το αρνί με μανιτάρια πλευρότους (για χορτοφάγους). Είναι το ίδιο νόστιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: