Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2006

Ρύζι με γαρίδες

Συνταγή από την Ύδρα

Υλικά:
1 κιλό γαρίδες
2 ποτήρια ρύζι
1 κρεμμύδι τριμμένο
100 γρ. φιδέ
1 κουτί ντοματάκια τριμμένα
3 κουταλιές μαργαρίνη

Εκτέλεση:
1. Βράζουμε τις γαρίδες και κρατάμε το ζουμί τους.
2. Βράζουμε το ρύζι στο ζωμό από τις γαρίδες, αφού πρώτα κρατήσουμε λίγο για τη σάλτσα. Βάζουμε το ρύζι σε μια αντι-κολλητική φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
3. Τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι με τη μαργαρίνη, προσθέτουμε τη ντομάτα, τον υπόλοιπο ζωμό από τις γαρίδες, αλάτι και πιπέρι. Αφού βράσει, ρίχνουμε τις γαρίδες ολόκληρες και προς το τέλος το φιδέ τριμμένο, προσέχοντας να μη διαλυθεί τελείως. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να μαλακώσει λίγο. Ο φιδές πρέπει να είναι al dente.
4. Αναποδογυρίζουμε τη φόρμα με το ρύζι σε μια μεγάλη πιατέλα και ρίχνουμε τη σάλτσα με τις γαρίδες από πάνω. Στολίζουμε με τις γαρίδες γύρω από την πιατέλα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: