Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2006

Πένες με λουκάνικα και μελιτζάνες

Υλικά:
400 γρ. πένες
200 γρ. λουκάνικα (χωριάτικα)
300 γρ. μελιτζάνες σε κυβάκια
500 γρ. ντοματάκια αποφλοιωμένα
2 σκελίδες σκόρδο
100 γρ. τυρί πεκορίνο
½ ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
βασιλικό

Εκτέλεση:
1. Βράζουμε τις πένες.
2. Τηγανίζουμε χωριστά τα λουκάνικα και τις μελιτζάνες.
3. Τα σωτάρουμε στο λάδι μαζί με το σκόρδο και προσθέτουμε τη ντομάτα και αλατοπίπερο.
4. Τα αφήνουμε σε σιγανή φωτιά για μισή ώρα περίπου.
5. Σερβίρουμε ζεστές με τριμμένο πεκορίνο.

Εναλλακτικά:
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις πένες με τορτελλίνια και να μη βάλουμε λουκάνικο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: