Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2006

Κουνέλι με λεμόνι, κρασί και ρίγανη

Τη συνταγή μου έστειλε η φίλη μου η Αγγελική.

Βάζουμε το κουνέλι (κομμένο σε κομμάτια- μπορείτε να πάρετε μόνο μπούτια- πλυμένο και στεγνωμένο καλά) να ροδίσει απ΄όλες τις μεριές σε λίγο λάδι σε μέτρια φωτιά (προσοχή, πιτσιλάει σα διάολος!). Προσθέτουμε πολύ κρεμμύδι χοντροκομμένο και σκόρδο επίσης χοντροκομμένο και αφήνουμε να ροδίσουν κι αυτά ελαφρά ανακατεύοντας κάθε τόσο.

Σβήνουμε με μπόλικο κρασί, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά. Αναποδογυρίζουμε τα κομμάτια του κουνελιού 2-3 φορές. Μόλις είναι έτοιμο, ρίχνουμε χυμό λεμονιού και σβήνουμε το μάτι. Προσθέτουμε ρίγανη και αφήνουμε λίγο σκεπασμένο. Ταιριάζει υπέροχα με πατάτες τηγανητές, αλλά του πάνε πολύ και οι βραστές πατάτες, το ρύζι και ο πουρές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: