Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2006

Λαχανάκια Βρυξελλών με Γλυκιά Σάλτσα

Υλικά:
4 φλιτζάνια τσαγιού λαχανάκια Βρυξελλών
3 κουταλιές σούπας καφέ ζάχαρη (ακατέργαστη)
2 κουταλιές σούπας μηλίτης
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα (καυτερή αν σας αρέσει)
2 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο ή μαργαρίνη
αλάτι

Εκτέλεση:
1. Καθαρίζετε τα λαχανάκια αφαιρώντας τα εξωτερικά τους φύλλα. Τα πλένετε και τ' αφήνετε να στραγγίσουν καλά. Μαγειρεύετε τα λαχανάκια στον ατμό για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να είναι μαλακά όταν τρυπάτε με πηρούνι.
2. Αναμιγνύετε τη ζάχαρη, το ξίδι, τη μουστάρδα και το βούτυρο, τα ρίχνετε σε αντικολλητικό τηγάνι και τα μαγειρεύετε σε μέτρια έως υψηλή θερμοκρασία. Ανακατεύετε πού και πού μέχρι να πάρει βράση το μίγμα.
3. Τέλος, ρίχνετε τα λαχανάκια στο τηγάνι, αλατίζετε, ανακατεύετε για 1 λεπτό και αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά. Σερβίρονται ζεστά.


Πηγή: Οι συνταγές της γιαγιάς Νίτσας

2 σχόλια:

flipper-idis είπε...

πολυ ωραια συνταγη,..τη δοκιμασα και μου αρεσε παρα πολυ!!!

Ανώνυμος είπε...

Την επέλεξα ως μία από τις σαλάτες για το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι.

Thanks