Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2009

Πίτσα σπιτική


Υλικά:

Για τη ζύμη:

αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
λίγη μαγιά
1 ποτήρι γάλα χλιαρό
αλεύρι
λίγο αλάτι

Για την πίτσα:
1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
ζαμπόν
τυρί (κίτρινο) της αρεσκείας μας
μανιτάρια
πιπεριές πράσινες
ελιές
ότι άλλο θέλετε!

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε μια μικρή πλαστική λεκάνη το αλεύρι και κάνοντας μια μικρή λακουβίτσα στη μέση ρίχνουμε πρώτα τα αυγά και μετά το χλιαρό γάλα, μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει τη μαγιά και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μίγμα. Βάζουμε τόσο αλεύρι, όσο να μην κολλάει η ζύμη και να είναι αφράτη. Σκεπάζουμε τη λεκανίτσα με πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ώρα περίπου. Λαδώνουμε το ταψί και απλώνουμε τη ζύμη. Πρώτα βάζουμε ελιές, μανιτάρια και πιπεριές ψιλοκομμένα, έπειτα το ζαμπόν σε φέτες ή τριμμένο. Περιχύνουμε με ένα φλιτζάνι χυμό ντομάτας και ρίχνουμε από πάνω τριμμένο κασέρι μέχρι να σκεπαστούν καλά τα υλικά. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς περίπου 1 ώρα.


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τι μαγιά;

nosyparker είπε...

Μαγιά σε σκόνη υπάρχει στα σούπερ μάρκετ σε φακελάκια μιας χρήσης. Μπορείτε να βρείτε και σε στερεή μορφή σε κάποια αρτοποιεία, πωλείται σε γραμάρια. Εγώ για ένα ταψί πίτσα, βάζω ένα φακελάκι μαγιά σε σκόνη, αν θέλω να γίνει φουσκωτή, ή μισό για να γίνει πιο λεπτή η ζύμη.

nosyparker είπε...

ΥΓ Μαγιά μπύρας :-)