Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2009

Μπουρεκάκια με πράσο και κιμά


Υλικά:


500 γρ. φύλο κρούστας για πίτα

½ κιλό πράσα

½ κιλό κιμά

1 κρεμμύδι

ελαιόλαδο

αλατοπίπερο

κύμινο

σουσάμι (προαιρετικά)


Εκτέλεση:


Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε ελαφρά. Προσθέτουμε το πράσο ψιλοκομμένο και τον κιμά, νερό, αλάτι, πιπέρι και κύμινο κι αφήνουμε να πάρουν βράση.

Ξεπαγώνουμε τα φύλα κρούστας και τα λαδώνουμε καλά. Τα κόβουμε σε στενόμακρες λωρίδες πάχους 10 εκατοστών περίπου. Βάζουμε λίγο από το μίγμα του κιμά και διπλώνουμε σε τριγωνάκια μέχρι να τελειώσει όλη η λωρίδα. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσει το μίγμα και τα φύλα. Λαδώνουμε και το εξωτερικό από τα μπουρεκάκια και τα «περνάμε» σ’ ένα πιάτο με σουσάμι κι απ’ τις δυο μεριές. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.



Δεν υπάρχουν σχόλια: