Υλικά:
- αλεύρι
- 1 κεσέ γιαούρτι (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και 0%)
- 1/2 κεσέ ελαιόλαδο
- λίγο αλάτι
Οι αναλογίες υλικών αντιστοιχούν σε μια φόρμα, πυρέξ ή άλλο σκεύος 25x35 περίπου. Ζυμώνετε όλα τα υλικά προσθέτοντας το αλεύρι λίγο-λίγο μέχρι να γίνει εύπλαστη και όχι πολύ σφικτή. Απλώνετε λίγο αλεύρι σε μια καθαρή επιφάνεια και ανοίγετε με το πλάστη σε όποιο πάχος θέλετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη ζύμη σαν βάση αλλά μπορείτε και να ανοίξετε και δεύτερο φύλλο για σκεπαστή πίτα. Η ζύμη δεν χρειάζεται να μείνει να φουσκώσει, τη χρησιμοποιείτε κατευθείαν. Ή μπορείτε να την αφήσετε στο ψυγείο τυλιγμένη σε μεμβράνη για να τη χρησιμοποιήσετε λίγες ώρες μετά. Μπορείτε να προσθέσετε και λίγο σοταρισμένο κρεμμύδι ή ό,τι άλλο θέλετε στη διάρκεια του ζυμώματος. Αν τη χρησιμοποιήσετε σαν βάση καλό θα είναι να τη ψήσετε για 10’ σε προθερμασμένο φούρνο χρησιμοποιώντας σαν βάρος φασόλια στρωμένα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και σκεπάζοντας το σκεύος με αλουμινόχαρτο (τη γυαλιστερή επιφάνεια προς τα έξω) για να μην «αρπάξουν» τα πλαϊνά της ζύμης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου