Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2009

Μπρόκολο ογκρατέν


Υλικά:

1 μπρόκολο

βραστό ζαμπόν

διάφορα τυριά της αρεσκείας σας

κρέμα γάλακτος

πιπέρι


Εκτέλεση:


Κόβουμε το μπρόκολο σε μπουκετάκια χωρίς κοτσάνι. Τα βουτάμε για 1 λεπτό σε βραστό νερό, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σ’ ένα πυρέξ. Ψιλοκόβουμε το ζαμπόν και τρίβουμε τα τυριά. (εγώ έχω χρησιμοποιήσει Μακεδονικό κασέρι). Σκεπάζουμε το μπρόκολο πρώτα με το ζαμπόν κι έπειτα με το τυρί και ρίχνουμε λίγη κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε πιπέρι και ψήνουμε 10-15 λεπτά στους 200 βαθμούς.


* Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με κουνουπίδι.



2 σχόλια:

cook είπε...

το μπροκολο και το κουνουπιδι μου αρεσει πολύ ογκρατεν...και του παει πολύ το ροκφορ ,το γκουντα και το εμμενταλ...στο κουνουπιδι ταιριαζει και μια μπεσαμελ με αρωμα παπρικας

καλη χρονια!

Arzu είπε...

mmmm πολύ νόστιμο...