Υλικά:
250 γρ. πένες
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
1 μικρό τυρί Φιλαδέλφειας
1 πιπεριά Φλωρίνης (ή 1 κόκκινη)
1 μέτριο κρεμμύδι
λίγο γάλα
baking powder
φρυγανιά τριμμένη
ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
1. Βράζουμε τις πένες, σουρώνουμε και σωτάρουμε.
2. Κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες και το τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσει πολύ.
3. Βγάζουμε το κρεμμύδι από το τηγάνι και ρίχνουμε την πιπεριά, αφού προηγουμένως την έχουμε κόψει σε χοντρά μακρόστενα κομμάτια. Την τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσει.
4. Σε μια μικρή κατσαρόλα, ανακατεύουμε το γιαούρτι με το τυρί Φιλαδέλφειας, προσθέτουμε λίγο γάλα και λίγη baking powder και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να δέσει. Εναλλακτικά, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το τυρί Φιλαδέλφειας με ένα μεγάλο κομμάτι τριμμένη φέτα, θα γίνει λίγο πιο ξινό.
5. Σ’ ένα πυρέξ που έχουμε βουτυρώσει, ρίχνουμε φρυγανιά τριμμένη και από πάνω τα ζυμαρικά. Προσθέτουμε την πιπεριά με το κρεμμύδι και ανακατεύουμε ελαφρά. Μπορούμε να προσθέσουμε και κίτρινο τυρί σε κυβάκια.
6. Περιχύνουμε τις πένες με το μείγμα γιαουρτιού και από πάνω ρίχνουμε πάλι τριμμένη φρυγανιά.
7. Βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά.
* Τα υλικά είναι για ένα μικρό πυρέξ. Για ταψί φούρνου διπλασιάζουμε τις ποσότητες.
3 σχόλια:
klasiki sintagi alla panta epikairi
otan to xanaftiaxis vale kai ligo zafrani....
tha pa8eis plaka me tin gefsi pou tou deinei........
apo tin rome me poli agapi ....
sas fernw finlandikes kai maltezikes sintages....
Αναμένωμεν εναγωνίως :-)
Γεια χαρά! Αυτό το φαγητό το έφτιαξα μια μέρα με μια αλλαγή...έβαλα την κόκκινη πιπεριά στο μπλέντερ μαζί με την κρέμα γάλακτος κι έγινε μια κόκκινη κρέμα(γιατί ο γιος δεν θέλει τα λαχανικά). Τα συγχαρητήριά μου, πολύ επιτυχημένη συνταγή και μ'αρεσε ιδιαιτέρως η κρούστα από πάνω.
Δημοσίευση σχολίου