Υλικά:
- 1 λίτρο κόκκινο κρασί ξηρό
- 1 μέτριο ποτήρι βότκα
- ζάχαρη
- μήλα, πορτοκάλια, λεμόνια
- γαρύφαλλα
- ξυλάκια κανέλλα
- σόδα
1. Σε ένα μεγάλο γυάλινο δοχείο βάζουμε το κρασί, τη βότκα και ζάχαρη κατά βούληση (ανάλογα με το πόσο γλυκιά θέλουμε να γίνει η σανγκρία).
2. Κόβουμε τα μήλα, τα πορτοκάλια και τα λεμόνια σε μικρά κομματάκια και τα ρίχνουμε στο κρασί.
3. Προσθέτουμε τα γαρύφαλλα και την κανέλα και ανακινούμε καλά το δοχείο.
4. Το αφήνουμε στο ψυγείο 24 ώρες.
5. Στο σερβίρισμα βάζουμε μισό ποτήρι σανγκρία και μισό ποτήρι σόδα ή 2/3 σαγκρία και 1/3 σόδα.
* Η σανγκρία μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο μια βδομάδα το πολύ. Διαφορετικά αλλοιώνεται η γεύση και το άρωμα.
2. Κόβουμε τα μήλα, τα πορτοκάλια και τα λεμόνια σε μικρά κομματάκια και τα ρίχνουμε στο κρασί.
3. Προσθέτουμε τα γαρύφαλλα και την κανέλα και ανακινούμε καλά το δοχείο.
4. Το αφήνουμε στο ψυγείο 24 ώρες.
5. Στο σερβίρισμα βάζουμε μισό ποτήρι σανγκρία και μισό ποτήρι σόδα ή 2/3 σαγκρία και 1/3 σόδα.
* Η σανγκρία μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο μια βδομάδα το πολύ. Διαφορετικά αλλοιώνεται η γεύση και το άρωμα.
Η φωτό είναι από το www.flickr.com
2 σχόλια:
μια και γυρισα απο δυο ταξιδια στην ισπανια τον τελευταιο μηνα θα σας ελεγα να βαλετε gin και οχι vodka
εως καθολου σοδα
Δημοσίευση σχολίου