Υλικά:
- 1/2 κιλό ρεβύθια αλεσμένα
- αλεύρι
- 1 αυγό
- 1 κρεμμύδι
- λίγο σκόρδο
- 2 φέτες ψωμί βρεγμένες και στιμένες καλά
- ντομάτα τριμμένη
- μαϊντανό, άνιθο, ρίγανη, δυόσμο, σέλινο ψιλοκομμένα
- αλατοπίπερο
- λάδι
Εκτέλεση:
Πλάθουμε όλα μαζί τα υλικά μαζί με 1-2 κουταλιές της σούπας αλεύρι και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει. Χωρίζουμε σε μπαλάκια και αλευρώνουμε καλά. Τα ρίχνουμε σε καυτό λάδι με το κουτάλι και χαμηλώνουμε τη φωτιά να σιγο-τηγανιστούνε.
2 σχόλια:
Πεντανόστιμη συνταγή.
Τους έφτιαξα κάποτε κι αν θυμαμαι καλά πρέπει πρώτα να εχουν μουλιάσει τα ρεβύθια στο νερό για να τα αλέσουμε, έτσι;
Τώρα μου έδωσες ιδέα.Έχω ήδη και μουλιάζουν στο σπίτι ρεβύθια για να τα μαγειρευα το βράδυ με τον κλασσικό τρόπο.
Λέω να τα φτιάξω κεφτέδες, αλλά επειδή χρόνο δεν θα έχω για τηγάνισμα και είμαι λίγο αρρωστη, μήπως να τους βάλω στο φούρνο;
Δεν θα είναι και πιο διαιτητικοί;
Δεν νομίζω ότι θα είναι το ίδιο νόστιμοι. :-)
Δημοσίευση σχολίου