Υλικά:
250 γρ. ρύζι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένo
1 φρέσκια κόκκινη καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη
1 εκατοστό φρέσκια ρίζα τζίντζερ, καθαρισμένη και λιωμένη
2 κουταλιές σάλτσα σόγιας
1 κουταλάκι ζάχαρη
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
450 γρ. γαρίδες
225 γρ. ανανά
3-4 κουταλάκια ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
1 αυγό
Εκτέλεση:
1. Βράζουμε ελαφρά το ρύζι (πρέπει να "κρατάει" λίγο). Το σουρώνουμε και το αφήνουμε κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό μέχρι να κρυώσει.
2. Ζεσταίνουμε το wok. Χτυπάμε το αυγό και το ρίχνουμε στο wok να γίνει πολύ λεπτή ομελέτα. Την αφήνουμε στην άκρη και την κόβουμε κομματάκια.
3. Βάζουμε λάδι στο wok και ρίχνουμε το τζίντζερ, την πιπερίτσα και το σκόρδο. Σωτάρουμε για 1 λεπτό.
4. Προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη, την ομελέτα και τα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε.
5. Ρίχνουμε το ρύζι, τις γαρίδες και τον ανανά. Τηγανίζουμε για 3-4'. Αν το ρύζι αρχίσει να κολλάει, προσθέτουμε χυμό ανανά.
6. Όταν είναι έτοιμο, προσθέτουμε το κόλιανδρο και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου