Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2007

Κοτόπουλο αλά θεία Πόπη

Υλικά για 4 άτομα:
1 κοτόπουλο αλάνικο
1 φλιτζάνι πράσινες και μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
1 ποτηράκι του κρασιού ούζο ή κονιάκ
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
1 κουταλιά του γλυκού φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά του γλυκού μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κούπα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι – πιπέρι
πάπρικα


Εκτέλεση:
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες και το αλατοπιπερώνουμε. Το ροδίζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο και το σβήνουμε με το ούζο ή το κονιάκ. Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, την πάπρικα, το σκόρδο, το μαϊντανό, το βασιλικό, την κάπαρη, τις ελιές, ρίχνουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και δύο ποτήρια νερού και αφήνουμε το φαγητό να γίνει σε μέτρια φωτιά για περίπου 40-45 λεπτά. Συνοδεύεται με πατάτες τηγανητές ή ρύζι και καλά παγωμένο ροζέ κρασί.


2 σχόλια:

nosyparker είπε...

Τρελαίνομαι για ελιές και κάπαρη! Φιλάκια στη θεία Πόπη από μένα Χ

kyriayf είπε...

κάτι άλλο από θεία Πόπη; διαφαίνεται βαθύτατη γνώση...