Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2007

Aγκινάρες με αρακά

Υλικά για 4 άτομα:
• 6 αγκινάρες μετρίου μεγέθους
• 1/2kg αρακά
• 250g κρεμμυδάκια φρέσκα
• 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
• 200g βούτυρο γάλακτος
• χυμό ενός λεμονιού
• αλάτι
• πιπέρι

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες αφαιρώντας το κοτσάνι και τα σκληρά εξωτερικά τους φύλλα. Κόβουμε τις σκληρές άκρες των φύλλων που έμειναν στο κέντρο, αφαιρούμε από το μέσον το χνούδι, τις κόβουμε στα 4 και τις τοποθετούμε σε μια λεκάνη με νερό και το χυμό ενός λεμονιού μη μαυρίσουν. Τσιγαρίζουμε σε μια κατσαρόλα τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια με το βούτυτο γάλακτος για 5-7 λεπτά. Προσθέτουμε τον αρακά, τις αγκινάρες, τον άνηθο, το ανάλογο νερό, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 20-25 λεπτά. Σερβίρεται ζεστό.

3 σχόλια:

nosyparker είπε...

Οι αγκινάρες είναι από τα αγαπημένα μου λαχανικά. Μου αρέσουν πολύ και με πατάτες λεμονάτες.

Λία Π. είπε...

Πολύ ωραίο φαγητό και της εποχής. Στο τέλος προσθέτω και χυμό από 1 λεμόνι μαζί με 1-2 κουταλάκια κορν φλάου για να γίνει παχύρευστο και ξινόύτσικο το ζουμάκι.

brexians είπε...

auto einai kalo na ginetai stis ala polita pou exoun ladi anti boutiro......
ean to kaneis edv toxalases to fagito!!
den sou xanazestenetai