Η συνταγή που σας προτείνουμε ανήκει στην κατηγορία των πασχαλινών γλυκών που φτιάχνονται με φρέσκο τυρί. Τη διαφορά εδώ κάνουν το φύλλο, ο χυμός πορτοκαλιού και η άφθονη ζάχαρη.
Υλικά:
Για την γέμιση: (για 20 - 30 κομμάτια)
1 κιλό μυζήθρα πολύ καλά πετρωμένη ή οποιαδήποτε γλυκιά μυζήθρα
1/2 κιλό ζάχαρη
2 αυγά περίπου, όσα σηκώνει η μυζήθρα
1/2 κουτ. γλυκ. κανέλα
1/2 φλιτζ. τσαγ. χυμό πορτοκάλι
1/4 κουτ. γλυκ. γαρίφαλο
Για το φύλλο:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
χυμός ενός πορτοκαλιού
1/4 κουτ. γλυκ. αλάτι
1 αυγό
2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Αναμειγνύετε το αλεύρι με τα άλλα υλικά μέχρι να πετύχετε ένα ζυμάρι μέτριο - ούτε πολύ σκληρό ούτε πολύ μαλακό. Το χωρίζετε σε μπαλάκια μεγέθους πορτοκαλιού και ανοίγετε το φύλλο όσο πιο λεπτό γίνεται. Αλέθετε τη μυζήθρα και προσθέτετε όλα τα υλικά της γέμισης, φτιάχνοντας ένα σφιχτό μείγμα ώστε να στέκεται. Παίρνετε το φύλλο και το κόβετε σε στρογγυλά κομμάτια μ' ένα ποτήρι. Κατόπιν το πιάνετε και το σηκώνετε προς τα πάνω "τσιμπώντας" το, ώστε να γίνει γύρω - γύρω ψιλό "πλισέ". Βάζετε τις τυρόπιτες σε ταψί, κατά προτίμηση αλουμινένιο και τις πασπαλίζετε μια - μια με ζάχαρη. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C και τις ψήνετε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Διατηρούνται δύο εβδομάδες εκτός ψυγείου.
Σημείωση: Τη συνταγή τη βρήκε μια φίλη εδώ
2 σχόλια:
to xtipisa jesto me marmelada mirtilo kai ta exw paixei
Μαρμελάδα μύρτιλο; Τη συνταγή ΓΡΗΓΟΡΑ!!! :-D
ΥΓ Nα σε κάνουμε μέλος;
Δημοσίευση σχολίου