Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2007

Ψάρι αλά σπετσιώτα φούρνου


Υλικά για 6 άτομα:
1 κιλό ψάρι σε φέτες νωπό ή κατεψυγμένο (συναγρίδα, σφυρίδα κλπ.)
1 κιλό τομάτες κόκκινες
8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 λεμόνια
3 μεγάλες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλεύρι
αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φέτες του ψαριού. Τις αλατίζουμε, τις περνάμε από αλεύρι, τις βάζουμε στο ταψί και τις πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σκόρδο. Βάζουμε τις πατάτες διπλα απο το ψάρι. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Αραιώνουμε τον τοματοπελτέ με λίγο νερό, προσθέτουμε τις μισές τομάτες – ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες σε κύβους, το χυμό του λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και περιχύνουμε τις φέτες του ψαριού. Τις υπόλοιπες τομάτες τις κόβουμε σε ροδέλες και τις βάζουμε επάνω στο ψάρι. Βάζουμε το ταψάκι με τα ψάρια σε μέτριο φούρνο 250οC να ψηθεί επί 20 λεπτά. Σερβίρονται ζεστά και κρύα.



4 σχόλια:

nosyparker είπε...

Γιατί το αλευρώνουμε το ψάρι;

brexians είπε...

katw apo tin krousta krataei oloys tous xymous kai den jerenetai!!!

Λία Π. είπε...

Δεν ήξερα ότι μπαίνει και λεμόνι σε αυτήν τη συνταγή, γιατί άραγε;

brexians είπε...

opou exoume ntomata freskia ipoxrewtika lemoni