Δευτέρα, 1 Ιανουαρίου 2007

Φιλέτο κρασάτο με δαμάσκηνα και κρεμμύδια

Υλικά:
4 μοσχαρίσια φιλέτα
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
6-8 μικρά κρεμμύδια στιφάδου κομμένα σε ροδέλες
250 ml κόκκινο κρασί
100 γρ. δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
αλάτι, πιπέρι
πιπέρι σε κόκκους

Εκτέλεση:
1. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα τηγανίζουμε στο βούτυρο 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά.
2. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τηγανίζουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
3. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα δαμάσκηνα.
4. Βράζουμε 15-20 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
5. Στο τέλος προσθέτουμε το πιπέρι σε κόκκους για πιο πικάντικη γεύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: