Δευτέρα, 1 Ιανουαρίου 2007

Μακαρόνια με σολωμό και σαφράν

Συνταγή του Αχιλλέα

Υλικά:
1 πακέτο μακαρόνια
1 φιλέτο σολωμό
μείγμα κόκκινων πιπεριών
1-2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
σαφράν (σε σκόνη)
κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
1. Βράζουμε τα μακαρόνια και στραγγίζουμε.
2. Ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε το πολτοποιημένο σκόρδο καθώς και λίγους κόκκους κόκκινο πιπέρι, ανακατεύοντας για να πάρει άρωμα.
3. Στο λάδι αυτό τσιγαρίζουμε τα μακαρόνια ελαφρά και τα βγάζουμε από το σκεύος.
4. Στο λάδι που περίσσεψε στο σκεύος προσθέτουμε ακόμα λίγο ελαιόλαδο, ακόμα λίγο κόκκινο πιπέρι σε κόκκους και το σαφράν και ανακατεύουμε.
5. Προσθέτουμε το σολωμό σε μέτρια κομμάτια και αν θέλουμε ρίχνουμε και κρέμα γάλακτος. 6. Περιχύνουμε τα μακαρόνια και προσθέτουμε ακόμα λίγο σαφράν και κόκκους πιπέρι, ανάλογα με το πόσο έντονη γεύση θέλουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: