Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2007

Ένα απλό κέηκ

Υλικά:
6 αυγά
2 ½ κούπες ζάχαρη
1 κούπα καλαμποκέλαιο
½ κούπα χυμό πορτοκάλι
½ κούπα γάλα
3 χαρτάκια βανίλια
1 πακέτο (500γραμ.) φαρίνα
4 κουταλάκια κοφτά μπεϊκιν παουντερ
2 κουταλιές κακάο
Αχνή για το στόλισμα

Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε αυγά, καλαμποκέλαιο και ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Ρίχνουμε τον χυμό και το γάλα τη βανίλια και τη μπεϊκιν και ανακατεύουμε πολύ καλά. Στην συνεχεία ρίχνουμε το αλεύρι λίγο λίγο να μην μας σβολιάσει. Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 180ο C και έχουμε αλευρώσει τη φόρμα. Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα και κρατάμε λίγο στο μπολ, όπου και το ανακατεύουμε με το κακάο. Ρίχνουμε και το υπόλοιπο μείγμα, ακανόνιστα. Ψήνουμε για 45 λεπτά η μέχρι το μαχαίρι να βγει καθαρό.

Σημείωση: Σε κανονικό φούρνο όχι με αέρα!

Απολαύστε το με ένα ποτήρι αχνιστό κακάο με λίγη κανέλα!


2 σχόλια:

kyriayf είπε...

θυμάμαι μια θεία, που έκανε το κέικ με ελαιόλαδο (αφθονούν οι ελιές στον τόπο μου), το "έδερνε" για πολύ ώρα και "άσπριζε"... έλεγε ότι έτσι φεύγει η βαριά μυρουδιά! το καλαμποκέλαιο δεν έχει μυρουδιά, αλλά αν το χτυπήσουμε μόνο του ασπρίζει; μήπως κάνει πιό "γλασσερό" το κεκάκι;
απορίες...

"Δημήτριος ο Ταξιδευτής" είπε...

nai asprizei!!!opws ola ta lipara me thn zaxari

kai ne ginetai pio glasse