Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2007

Αυγά τηγανητά με απάκι



Υλικά:
2 σκελίδες σκόρδο.
1 κρεμμύδι.
1 πράσινη, 1 κόκκινη και 1 πορτοκαλί πιπεριά.
Λίγος φρέσκος δυόσμος.
1 φλυτζανακι του καφέ γούστερ σως.
αλάτι πιπέρι να νοστιμίσει.
1 καυτερή πιπεριά.
100 γρ. φέτα.
3 κουταλιές κεφαλοτύρι τριμμένο.
1 κουταλιά κέτσαπ.
3 αυγά.
300 γραμμάρια Κρητικό απάκι.
1 μπουκάλι μπύρα


Εκτέλεση:
Τσιγαρίζουμε τα σκόρδα και τα κρεμμύδια.Κατά διαστήματα τα σβήνουμε με λίγη μπύρα, ώσπου να ροδίσουν. Ρίχνουμε τις πιπεριές ψιλοκομένες και τον δυόσμο. Τα μαραίνουμε. Προσθέτουμε ύστερα από λίγη ώρα αρκετή μπύρα, σχεδόν να κολυμπάνε οι πιπεριές, καθώς και γούστερ σως. Αφού ανακατέψουμε λίγη ώρα, ρίχνουμε τη καυτερή πιπερια. Βάζουμετα τρίμματα φέτας και ανακατεύουμε να μην κολλήσει στο τηγάνι.Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις,γιατί είναι πολύ εύκολο να κολλήσει στο τηγάνι. Μετά από λίγη ώρα ρίχνουμε τα 3 αυγά,χωρίς να σπάσουν οι κρόκοι τους. Τα τηγανίζουμε ώσπου να φανεί το ασπράδι τους. Όταν ασπρίσουν τ’ αυγά, με την ξύλινη κουτάλα ξεκολλάμε το όλο μίγμα απ’ τον πάτο του τηγανιού και ρίχνουμε το αραιωμένο κέτσαπ, αμέσως τα βγάζουμε απο την φωτιά.

Τα σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο με συνοδεία απο απάκι κομμένο σε λεπτές φέτες.

Σημείωση: ΑΠΑΚΙ = ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΤΟ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΤΕΛΙΚΑΤΕΣΕΝ


3 σχόλια:

nosyparker είπε...

Αυτή η κέτσαπ δε μου ακούγεται πολύ καλά. Είσαι σίγουρος ότι ταιριάζει;

Ανώνυμος είπε...

απακι τρελλα!!!

brexians είπε...

emena moy aresei..dinei mia mirwdia kapnisti