Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2007

Κεφτεδάκια βιολογικά

Υλικά:
· ½ κιλό μοσχαρίσιο βιολογικό κιμά
· ½ κιλό χοιρινό βιολογικό κιμά
· 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
· 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
· 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό
· 1 κουταλιά της σούπας δυόσμο
· 2 αυγά
· ½ ποτήρι γάλα
· 2 κουταλιές ξύδι βαλσαμικό
· ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
· 4-5 φέτες ψωμί τρίμμα (χωρίς την κόρα)
· 1 ποτήρι βρώμη (κουάκερ)
· αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το ψωμί, το μαϊντανό, τον δυόσμο,το ξύδι, το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια, αλάτι, πιπέρι και το αυγό. Προσθέτουμε λίγο γάλα και λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ώστε να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Τα πλάθουμε σε μικρά στρογγυλά μπαλάκια και τα πασπαλίζουμε με αλεύρι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, τοποθετούμε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.


Σημείωση: Για να γίνουν τα κεφτεδάκια πιο αφράτα και αρωματικά μπορείτε να ρίξετε στη ζύμη λίγο κονιάκ ή ούζο. Το ψωμί να είναι κατά προτίμηση μπαγιάτικο (το βάζουμε πρώτα σε ένα μπολ με νερό για να μαλακώσει).

* Όλα τα προϊόντα της συνταγής είναι βιολογικά και πωλούνται στα ειδικά καταστήματα .



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

βιολογικά ξεβιολογικά θα τα ξέσκιζα μέχρι τέλος.

θέλω την συνταγή για μια καλή λευκή μακαρονάδα...

nosyparker είπε...

Λευκή σαν να λέμε με κρέμα γάλακτος; Να δω τι έχω και θ' ανεβάσω οσονούπω. :-)