Δευτέρα, 1 Ιανουαρίου 2007

Γλώσσα της πεθεράς

Υλικά:
500 γρ. μοσχαρίσια γλώσσα φιλέτο
450 γρ. ντοματάκια αποφλοιωμένα και ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2-3 φύλλα δάφνη
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
ελαιόλαδο
πάπρικα, μπαχάρι
αλατοπίπερο
λίγο ταμπάσκο
λίγη picante sauce

Εκτέλεση:
1. Βράζουμε τη γλώσσα ξαφρίζοντας το νερό κατά διαστήματα. Τη βγάζουμε από τη φωτιά όσο «κρατάει» ακόμα και την τσιγαρίζουμε σε ρηχή κατσαρόλα με το λάδι και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
2. Ρίχνουμε το σκόρδο, τη δάφνη, το μπαχάρι, την πάπρικα, λίγο ταμπάσκο και λίγη picante sauce, αλατοπιπερώνουμε και «σβήνουμε» με το κρασί.
3. Στο τέλος προσθέτουμε τα ντοματάκια και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 50 λεπτά περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: