Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2007

Μαύρες ταλιατέλες με σάλτσα από καβούρι

Υλικά:
500 γρ. ταλιατέλες από μελάνι σουπιάς (θα βρείτε στα μεγάλα super markets)
καβουρόψιχα ( ή σουρίμι)
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
1/4 φλυτζάνι βότκα (60 ml περίπου)
3/4 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος (180 ml περίπου)
αλάτι
άσπρο πιπέρι

Εκτέλεση:
1. Βράζουμε τις ταλιατέλες, τις σουρώνουμε και περιχύνουμε με ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν. Τις κρατάμε ζεστές όσο ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
2. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε την καβουρόψιχα χωρίς να τη διαλύσουμε. Προσθέτουμε τη βότκα, αλατοπίπερο και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
3. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακινούμε την κατσαρόλα. Αφήνουμε να μελώσει η σάλτσα 5-10 λεπτά.
4. Αναμειγνύουμε τη σάλτσα με τις ταλιατέλες και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο άνηθο και μπρικ.