Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου 2007

Σκορδόψωμο

Συνταγή της Τζένης

Υλικά:
2 μπαγκέτες
μισό πακέτο βούτυρο ή μαργαρίνη
2-3 σκελίδες σκόρδο (ανάλογα πόσο έντονη γεύση θέλουμε)
κάρυ

Εκτέλεση:
Πολτοποιούμε το σκόρδο, λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το σκόρδο και το κάρυ. Κόβουμε τις μπαγκέτες στη μέση και τις αλείφουμε με το μείγμα. Τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και τις ζεσταίνουμε στο φούρνο.


Συνταγή της μαμάς μου

Υλικά:
1 μεγάλο καρβέλι μπαγιάτικο ψωμί
1 πακέτο βούτυρο ή μαργαρίνη
4 σκελίδες σκόρδο
άνηθο
μαϊντανό
λίγο λεμόνι
ελαιόλαδο
ένα πακετάκι μπέηκον ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό. Πολτοποιούμε το σκόρδο. Ζεσταίνουμε λίγο το βούτυρο και ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Κόβουμε το καρβέλι σε φέτες και τις αλείφουμε κι από τις δυο πλευρές. Τις τοποθετούμε πάλι τη μία δίπλα στην άλλη για να ξανασχηματιστεί το καρβέλι, το τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο φούρνο για μισή ώρα στους 150 βαθμούς.

5 σχόλια:

Pan είπε...

Παρότι θα σκάσουμε, συνέχισε! Συνταγές εύκολες, για εμάς τους μαθητευόμενους μάγους, εάν φυσικά δεν επεμβαίνω.

nosyparker είπε...

Don't worry, θα συνεχίσω ακάθεκτη! ;-)

An-Lu είπε...

Niam-niam! Το πρώτο θα το φτιάξω πάραυτα!

nosyparker είπε...

an-lu, η πρώτη συνταγή μου αρέσει περισσότερο, έχει πιο δυνατή γεύση λόγω κάρυ. Αλλά γούστα είναι αυτά, κάποιοι προτιμούν τη δεύτερη.

Λία Π. είπε...

Eκανα την πρώτη συνταγή για το σκορδόψωμο και έγινε πολύ ωραία, το κάρυ προσθέτει στη γεύση.
Την επόμενη φορά θα την ψήσω στο φούρνο χωρίς το αλουμινόχαρτο για να γίνει πιο τραγανό το ψωμάκι.