Κυριακή, 7 Ιανουαρίου 2007

Μελιτζάνες ιμάμ μπαϊλντί

Υλικά:
2 φλάσκες μελιτζάνες
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 πράσινη πιπεριά
4 ντομάτες
2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
150 γρ. ζωμό κότας
1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
σέλινο ψιλοκομμένο
λάδι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Κόβουμε τις μελιτζάνες στα 2 κατά μήκος και τις τηγανίζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Με ένα κουτάλι αδειάζουμε το περιεχόμενό τους. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τις πιπεριές και τη σάρκα που αφαιρέσαμε από τις μελιτζάνες. Προσθέτουμε τις ντομάτες σε καρεδάκια. Ρίχνουμε το ζωμό, το σέλινο, το μαϊντανό και τον πελτέ. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει για 20’ μέχρι να πιει τα υγρά του. Μ’ αυτό γεμίζουμε τις μελιτζάνες και τις ψήνουμε στο φούρνο για 10’-15’.

3 σχόλια:

Ροΐδης είπε...

βάλε καμιά διαιτητική συνταγή γιατί δεν μας βλέπω καλά, χώρια την αλλεργία που έχω με τις μελιτζάνες

nosyparker είπε...

Αγαπητέ Ροΐδη, θα σας απογοητεύσω. Δε νομίζω να έχω συνταγές διαίτης.
Ρίξτε μια ματιά στις σαλάτες και στις σούπες. :-/

Nikolia είπε...

den dokimasa.. alla mporw na sxoliasw... mou anoikses tin oreksi kai einai 2.. aaah