Υλικά:
1 μεγάλη μελιτζάνα
3 μεγάλα καρότα
16 μικρές πατατούλες (αν είναι μεγάλες τις κόβουμε )
3 μέτρια κολοκυθάκια
2 πράσινες πιπεριές
1 κρεμμυδάκι
12 μέτρια προαιρετικά μανιτάρια ή ντοματούλες
Για τη σάλτσα:
1 φλυτζανάκι του τσαγιού λάδι
1/3 τσαγιού ξύδι
3 σκελίδες σκόρδο (λυωμένo)
1, 5 κουταλάκι γλυκού μουστάρδα, καλύτερα να είναι καυτερή
μυρωδικά (1 κουτ. γλ. ξερό βασιλικό, 1 κ. γλ. ρίγανη, 1/2 κ. γλ. δεντρολίβανο, αλάτι-πιπέρι)
Εκτέλεση:
1. Πλένουμε τα λαχανικά χωρίς ξεφλούδισμα, τα κόβουμε σε κύβους όπως το κρέας για σουβλάκια, τα κρεμμυδάκια τα κόβουμε στα 4 και τα ξεχωρίζουμε, τα μανιτάρια στα 2, βράζουμε για 2' τους κύβους της μελιτζάνας, βράζουμε και για 5-6' τα κολοκυθάκια και τα καρότα. Βράζουμε τις πατάτες για 15'.
2. Μόλις κρυώσουν λίγο τα βάζουμε σε ένα μπόλ και χύνουμε τη σάλτσα και τα αφήνουμε να τη ρουφήξουν.
3. Όταν γίνει, βάζουμε το ξυλάκι ανάμεσα στα λαχανικά και τα ετοιμασμένα σουβλάκια τα βάζουμε στο φούρνο. Απο πάνω ρίχνουμε τη σάλτσα που περίσσεψε. Ρίχνουμε και αλάτι και πιπέρι αν θέλουμε (κατά την προτίμησή μας). Μπορούμε, επίσης, στο φαγητό να συνοδέψουμε πιλάφι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου