Υλικά:
1 κιλό φρέσκες γαρίδες
500 γρ. ανάμεικτα λαχανικά (κατεψυγμένα)
1 κρεμμύδι λιωμένο στο μπλέντερ
6 κουταλιές ηλιέλαιο
1-2 κουταλιές σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας μέλι
2-3 σταγόνες ταμπάσκο πράσινο
60 γραμ. ξεφλουδισμένα αμύγδαλα
αλάτι
ξύδι
Εκτέλεση:
Βράζουμε τις γαρίδες 3-4 λεπτά σε αλατισμένο νερό στο οποίο έχουμε προσθέσει λίγο ξύδι και τις στραγγίζουμε καλά. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζουμε. Βράζουμε χωριστά τα λαχανικά 5-6 λεπτά και τα στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε το μισό ηλιέλαιο και σωτάρουμε το κρεμμύδι, τις γαρίδες και τα λαχανικά 2-3 λεπτά. Αλατο-πιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε στο μπλέντερ το υπόλοιπο ηλιέλαιο με τη σάλτσα σόγιας, το μέλι και το ταμπάσκο και περιχύνουμε τη σαλάτα. Σερβίρουμε αμέσως. Γαρνίρουμε με τα αμύγδαλα, αφού προηγουμένως τα έχουμε καβουρντίσει ελαφρά.
8 σχόλια:
geia. h suntagh sas leei gia
"500 γρ. ανάμεικτα λαχανικά (κατεψυγμένα)". poia phgainoun perissotero me ti garides? pera isws apo to proswpiko gousto
ksudi mporoume na xrhsimopoihsoume opoio 8eloume?
Οι γαρίδες να είναι φρέσκιες και τα λαχανικά κατεψυγμένα; Δλδ να έχει δώσει κάποιος τόσα λεφτά για το ψαρικό και να το παντρέψει με λαχανικό του Μπαρμπα-Στάθη;
Καλά, δεν σχολιάζω το ηλιέλαιο για να τηγανιστούν οι γαρίδες.
Για σκεφτείτε το λίγο...
Όταν λέμε κατεψυγμένα λαχανικά εννοούμε το γνωστό σακουλάκι Μπάρμπα-Στάθη που ανέφερε ο αθηναίος πιο πάνω. :-) Βάζουμε κατεψυγμένα για ευκολία. Αν θέλετε βάζετε φρέσκα. Ξύδι φυσικά όποιο να'ναι.
Όποιος θέλει τηγανίζει τις γαρίδες και σε ελαιόλαδο, προσωπικά πιστεύω ότι γίνονται πιο βαριές. Είναι θέμα γούστου.
Επίσης οι περισσότεροι αγοράζουν και τις γαρίδες κατεψυγμένες ή παίρνουν σουρίμι, οπότε δε νομίζω ότι το πρόβλημα είναι τα κατεψυγμένα λαχανικά.
Τα σχόλια ευπρόσδεκτα πάντως. :-)
Θα μου επιτρέψετε να ποστάρω στο μπλογκ μου αυτή τη συνταγή προτείνοντας δυο άλλους τρόπους παρασκευής της. :-)
Θα το κάνω ή σήμερα το βράδύ ή αύριο το πρωί.
Έφτιαξα την συνταγή σου χωρίς τις γαρίδες όμως και ήταν νόστιμη. Και σαν συνοδευτικό είναι καλή. Το κρεμμύδι νομίζω ότι το χρησιμοποιείς στην αρχή για να σοτάρεις τα λαχανικά , έτσι δεν είναι;
@ αθήναιος
Θα χαρώ πολύ να δω τις παραλλαγές.
@ λία π.
ναι, ξέχασα να το γράψω. Πάω να το διορθώσω.
να προσθέσω μονάχα ότι το στοκ από κελύφη, μουστάκια και άλλα παρεμφερή τραγανά και “άχρηστα” που σχηματίζουν βουναλάκι, κάνουν έναν πολύ αρωματικό και εύγεστο ζωμό, που με την προσθήκη ελάχιστης τομάτας δημιουργείται ένα ροζίζον γαριδέ τέλειο ζουμάκι βάση για μια υπέροχη γαριδόσουπα εντελώς γιαμμμ.
την δοκιμασα κι εγω την συνταγη και ηταν πολυ ωραια απλα στα λαχανικα εβαλα και κονσερβα ανανα κομμενο σε κυβακια και το συνοδεψα με noodles..
Δημοσίευση σχολίου