Μια εντυπωσιακή μαρμελάδα για το πρωινό σας, αλλά και για σαγανάκια, αλμύρες και γλυκές τυρόπιττες και γερμανικά πιάτα.
Υλικά:
2 κιλά μύρτιλα φρέσκα η κατεψυγμένα
1 κιλό λευκή ζάχαρη
1 κιλό καστανή ζάχαρη
3 κουταλιές γλυκόζη
¼ κουταλιές του γλυκού ξινό
Εκτέλεση:
Βάζουμε στην κατσαρόλα τα μύρτιλα και την λευκή ζάχαρη. Φοράμε ένα γάντι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε έναν ζουμερό πολτό με κομμάτια μύρτιλο. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 15’, ξαφρίζουμε . Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και την γλυκόζη και βράζουμε σε σιγανή φωτιά, μέχρι να έχουμε ένα πολτό αρκετά παχύρευστο. Ρίχνουμε το ξινό (κιτρικό οξύ) ανακατεύουμε καλά και κατεβάζουμε από την φωτιά. Όπως είναι καυτό το μείγμα το βάζουμε στα ειδικά βάζα και το αφήνουμε να κρυώσει.
Καλή όρεξη σε όλους!
Σημείωση: Με τον ιδιο τροπο φτιάχνουμε και όλα τα φρούτα του δάσους ( φράουλες, μούρα, κράνα, φραμπουάζ ή και όλα μαζί).
6 σχόλια:
Πού τα βρίσκουμε τα μύρτιλα; Δεν έχω δει ποτέ. :-/
Δημήτριε! ευχαριστούμε, γιατί από προχτές τη λιγουρεύομαι..
@nosy,
τις προάλλες είδα στο μεγαλομπακάλικο του Μαρινόπουλου κατεψυγμένα... όπως και βατόμουρα!!! ελπίζω να υπάρχουν ακόμα και αύριο, να πάρω...
συνταγούλα με βατόμουρα; κάποιος;
Ρε παιδιά... κατεψυγμένα φρούτα;
:-/
AMA PAS MODIANO MERIA TO SEPTEMVRI THA VREIS KAI FRESCA TWRA I EISAGWMENA SE KANA SUPERMARKET I KATEPSIGMENA!
Φοβερή συνταγή ευχαριστώ
Εχω ένα θάμνο μυρτιλου στον κήπο μου και ειναι τέλεια
Δημοσίευση σχολίου