Τετάρτη, 3 Ιανουαρίου 2007

Σουφλέ Ζυμαρικών

Υλικά:
500 γρ. κοφτό μακαρονάκι
1 λίτρο γάλα
2 ποτήρια νερό
300 γρ. τυριά διάφορα τριμμένα (προτείνω regato, guda, κεφαλογραβιέρα)
6 αυγά
1 κούπα βούτυρο ελαφρώς λιωμένο
μανιτάρια
αλατοπίπερο

Εκτέλεση:
Σε ένα ταψί φούρνου ρίχνουμε το μακαρονάκι, το γάλα, το νερό και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τα τυριά, τα μανιτάρια και το λιωμένο βούτυρο. Χτυπάμε τα αυγά και περιχύνουμε. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.

Σημείωση:
Μπορούμε να προσθέσουμε και τριμμένα αλλαντικά της αρεσκείας μας, αλλά κι έτσι είναι πολύ νόστιμο. Επίσης γίνεται πολύ εμφανίσιμο, αν αντί για κοφτό μακαρονάκι, βάλουμε φιογκάκια ή πένες τρικολόρε. Αντί για μεγάλο ταψί φούρνου, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 2 μέτρια πυρέξ.

4 σχόλια:

julia είπε...

αααααααχ ειναι η αγαπημενη μου συνταγη...την κανω εδω και πολλα χρονια, την ξεκίνησα με ταλιατέλες και κατέληξα πως το ριγκατόνι ειναι το καλύτερο.... βαζω και ψιλοκομμενο λουκανικακι και μπεϊκον....Αααααααααααααχ μου φαινεται πως θα το μαγειρεψω το Σαββατο....:):):)

julia είπε...

αααα αλλα δεν βαζω αυγα...λες να γινεται νοστιμοτερο????????

homelessMontresor είπε...

Πότε πρόλαβες να τις ποστάρεις όλες αυτες τις συνταγές??!!! Κάποιες θα τις κρατήσω, μιας και φέτος είπα να το παίξω νυκοκοιρά!

nosyparker είπε...

julia, δεν ξέρω, δεν το έκανα ποτέ χωρίς αυγά.

montresor, είδες; Είμαι γρήγορο πιστόλι. :-)